Kun olet kiinnostunut jostain pennustani ja otat yhteyttä, ole kiltti ja kerro itsestäsi hieman enemmän. Yhteydenottoihin joissa sanotaan vain että olen kiinnostunut, onko vapaana ja saako osamaksulla en vastaa.

 

Kerro vähintäänkin:

-         itsestäsi ja koirakokemuksestasi

-         miten hyvin tunnet terrieri- tai pinseriluonteen

-         oloista mihin pentu tulisi, perheestäsi ja asuinolosuhteistasi

-         miksi juuri pitkäkarvainen/lyhytkarvainen venäjäntoy tai affenpinseri

-         miksi narttu/uros

-    tuleeko pentu lemmikiksi, näyttelyihin, jalostukseen ym.

Mitä enemmän kerrot sen varmemmin saat vastauksen!

Toivon alustavaa yhteydenottoa sähköpostitse ja jos sen perusteella kaikki tuntuu hyvältä, pyydän sinua soittamaan tai käymään ihmettelemässä näitä ihania otuksia.

 

RUSSKIY TOY eli venäjäntoy on koostaan ja roturyhmästään huolimatta terrieri ja vaatii omistajaltaan enemmän kuin moni muu 9-ryhmän koira. Toy vaatii määrätietoisen ja johdonmukaisen tapakasvatuksen ettei terrierin sijaan onnistu kasvattamaan pennusta terroristia.

 

Sukupuolista voi sen todeta aika monen koiran kokemuksella että uros on helpompi ja sopii useammin ensimmäiseksi koiraksi. Uros on suoraviivaisempi ja sen ajatuksenjuoksun näkee usein jo päällepäin ja näin mahdollisiin ongelmiin pystyy vaikuttamaan välittömästi. Ongelmana uroksella saattaa olla merkkailu ja huono käytös naapuruston narttujen juoksuaikana. Tästä pääsee useimmiten kunnon tapakasvatuksella. Useamman koiran perheissä varsinkin poikamieslaumoissa on elämä yleensä leppoista eikä nujakointia esiinny kunhan laumajärjestys on selvinnyt.

 

Narttu on selkeästi narttumaisempi ja usein myös luihumpi ja koettelee omistajaansa aika ajoin. Muita ongelmia narttujen kanssa ovat juoksuajat kahdesti vuodessa, jolloin syntyy sotkua ja saa varoa ei-toivottujen jälkeläisten tuloa maailmaan. Joillain nartuilla on myös toistuvia valeraskauksia joihin ei tahdo auttaa muu kuin sterilointi, valeraskauksiin tai kohtutulehduksiin ei auta pennuttaminen vaikka jotkut niin väittävätkin. Laumassa nartut tuppaavat ajoittain ottamaan yhteen selvittääkseen uudelleen laumajärjestyksen ja juoksuajat aiheuttavat häiriötä ja lyhyttä pinnaa.

 

On tapauskohtaista kumpi sukupuoli kullekin sopii paremmin, mutta kannattaa miettiä jo ennakkoon mahdolliset ongelmat ja sen kumpi oikeasti sopii sinulle paremmin. Toy on erittäin pienikokoinen ja huono rotu aloittavalle kasvattajalle synnytysongelmien vuoksi, joten pelkkä haave pennuista tulevaisuudessa on huono syy ottaa narttu.

 

VENÄJÄNBOLONKA eli Russkaya Tsvetnaya Bolonka on pieni pitkäkarvainen seurakoira. Rotu ei vielä ole FCI:n hyväksymä, mutta kansallisesti sen on jo hyväksynyt useampi maa, mm. pohjoismaat, Latvia, Liettua, Saksa, Tsekki jne kotimaa Venäjän lisäksi. Turkki vaatii jonkin verran hoitoa, pesun parin viikon välein ja kampaamisen viikottain jos haluaa pitää koiran näyttelyturkissa, mutta moni lemmikkikoira on myös leikattu lyhyeen turkkiin hoidon helpottamiseksi. Bolonka on reipas ja iloinen pikkukoira joka sopii hyvin monenlaiseen kotiin. Luonteeltaan uros ja narttu vaikuttavat hyvin samanlaisilta, erot ovat enemmän yksilökohtaisia.

 

En pidä kirjaa pennunkyselijöistä enkä varauslistoja. Jokainen pentue myydään silloin kun sen aika on, ja siitä laitan ilmoituksen kotisivuille. Kun sopivalta kuulostava perhe löytyy lupaan pennun heille. Jokainen pentu on minulle erittäin tärkeä eikä pentuja myydä missään varausjärjestyksessä vaan tosiaankin silloin kuin pentu ja ostaja tuntuvat sopivan yhteen! Jokainen pentu on myös erilainen ja etsii juuri sille sopivaa kotia, joten vaikka yhden pennun kohdalla ei onnistanut saattaa seuraava ollakin juuri se jonka tuleva koti on sinun luonasi…

 

En myy pentuja alennuksella enkä osamaksulla! Pennut luovutetaan aikaisintaan 10 viikon ikäisenä Suomen Kääpiökoirayhdistys ry:n ohjeistuksen mukaisesti. Luovutus alle 10 viikon ikäisenä ainoastaan tosi pätevästä syystä. Pennut noudetaan mieluiten meiltä kotoa, tarpeen mukaan voimme tosin sopia kuljetuksestakin ainakin jonkin matkaa, mikäli keliolosuhteet ovat surkeat ja matka pitkä…

 

Jokainen pentu on rekisteröity, vähintään kolmesti madotettu, mikrosirutettu ja eläinlääkärin tarkastama. Pentujen vanhemmilta on polvet ja silmät tarkastettu ja kunnossa, vanhemmat ovat hyväluonteisia ja useimmat näyttelyissä menestyneitä. Pentujen mukana tulee pentupakkaus: pentuopas, pussi kuivamuonaa, panta, paita, lelu ym ym. Lisäksi olen aina tavattavissa joko sähköpostilla, puhelimitse tai tekstiviestein tuli mieleen millainen kysymys tahansa :o)

 

Vastavuoroisesti toivon että saan seurata pennun kehitystä ja sen elämää näin matkan päästä, eli että saisin vähintäänkin edes silloin tällöin kuvia ja tarinaa sähköpostiin.

 

Pentuja syntyy meillä suhteellisen harvoin ja jokainen yhdistelmä mietitään tarkoin, en pennuta koiriani vaan pennutuksen takia vaan pyrin siihen että joka yhdistelmällä olisi jotain annettavaa rodulle. Kaikista ei tule näyttelytähtiä, mutta lupaavimpien yksilöiden toivoisin käyvän edes kerran näyttelyssä, jo ihan siksi että näen oliko yhdistelmä onnistunut…

 

Olen toimittanut Länsi-Suomen Lääninhallitukselle ilmoituksen koirankasvatuksesta. Kennelin toiminnasta pidän kirjanpitoa ja verottaja on saanut vuosittain ilmoituksen kennelin toiminnasta jo vuodesta 2002 lähtien. Pentujen hintaan sisältyy alv 24%. Olen jäsenenä Suomen Kennelliitto ry:ssä, Suomen Venäjäntoyt ry:ssä, Suomen Kääpiökoirat ry:ssä, Suomen Affenpinserit ry:ssä ja Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:ssä sekä lukuisissa muissa koiriin liittyvissä järjestöissä esimerkkinä vaikka Ruotsin venäjäntoy-yhdistys ja Suomen Eläinsuojeluyhdistys. Kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut vuonna 2002 ja uuden version 2011. Kasvattajakurssin suoritin vuonna 2002, jonka jälkeen laitoin myös alkuperäisen kennelnimianomukseni matkaan. Anomus hukkui jonnekin matkalla ja kennelnimen sain lopulta uuden anomuksen perusteella vuonna 2003. Vuodet 2007-2012 toimin myös Kennelliiton valtuuttamana Kennelneuvojana.

 

Pyrin vuosittain käymään ainakin jollakin Kennelliiton tai muun koirajärjestön järjestämällä kurssilla päivittämässä tietojani koiramaailmasta, ja tuoreimmat mainitakseni olen vuonna 2008 osallistunut Kennelliiton järjestämälle kaksipäiväiselle Jalostusneuvojan jatkokurssille sekä Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin järjestämälle myöskin kaksipäiväiselle Kasvattajan jatkokurssille. Vuonna 2009 oli ohjelmassa Kennelliiton Jalostuspäivä sekä kennelneuvonnan koulutuspäivät. Vuodelle 2010 oli ohjelmassa Jalostusneuvojien jatkokoulutus ja kennelneuvonnan koulutuspäivät. Kennelneuvojakoulutusta oli myös keväällä 2011 ja 2012. Syksyllä 2013 osallistuimme Johnin ja koirien kanssa koirahierontakurssille jne. Tyttäreni Zandra on suorittanut hyväksytysti kasvattajan peruskurssin samoin kuin mieheni John.

 

Mikäli tämän luettuasi edelleen tuntuu siltä että joku pennuistani olisi juuri sinulle sopiva, odotan yhteydenottoasi :o)

 

Caro

 

VASTAUKSIA MUUTAMIIN YLEISIMPIIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN MYYTÄVIÄ AIKUISIA KOIRIA:

Koiramme asuvat ja elävät maaseudun vapaudessa, en siis osaa varmuudella sanoa miten aikuiset koirat sopeutuvat kaupungin elämään ja liikenteeseen.

Asumme tilavassa omakotitalossa, en siis osaa myöskään sanoa miten koirat suhtautuvat asumiseen kerrostalossa tai edes rivitalossa.

Meillä on monta koiraa eikä kenenkään tarvitse olla koskaan yksin, joten yksinolon totutteluun täytyy uuden omistajan uhrata hieman aikaa ja vaivaa ellei uudessa kodissa ole pientä kaveria odottamassa tai joku koko ajan kotona.

Koiramme ovat periaatteessa sisäsiistejä, mutta kun nartuilla on juoksut saattaa sekä urokset että nartut merkkailla myös sisälle. Joka tapauksessa vaaditaan uudelta kodilta pientä sisäsiisteyden harjoittelemista, eihän koira tiedä edes missä uudessa kodissa on ulko-ovi saatikka miten uuden omistajan saa pyydettyä viemään ulos tarpeille ellei sille sitä selvästi kerrota.

Lapsemme ovat aikuisuuden kynnyksellä, koiramme eivät siis ole tottuneet taaperoihin eikä levottomaan ja villiin leikkiin saati tavaroiden heittelyyn tai muuhun älämölöön. Elämä pikkuihmisten kanssa vaatii totuttelua ja aikuisen valvovaa silmää ja rajoja myös sille mitä lapsi saa tehdä koiralle.

Mutta koira on sopeutuvainen eläin ja jos uusi omistaja on johdonmukainen (ja oikeudenmukainen) ja edes hieman viitsii panostaa koiraan ja sen koulutukseen saa lähes koirasta kuin koirasta hyvän lemmikin joka tottuu pian uuden kodin ehtoihin ja sääntöihin :o)

Ilmoituksissani on vain sähköpostiosoite ja toivon että yhteydenotot todellakin tehdään ensiksi sähköpostin kautta! Minulla ei ole aikaa istuskella puhelimessa vastaamassa kysymyksiin joista useampiin vastaukset löytyy jo ilmoituksestakin. Luen mieluummin sähköpostitse tulleet yhteydenotot rauhassa ja ajatuksella ja niiden pohjalta teen alustavat päätökset, puhelimitse soitetut tuppaavat unohtumaan saman tien kun luurin suljen.

Ja lopuksi vielä nöyränä pyyntönä toivon että jos ja kun olette neuvotelleet koiran hankinnasta kanssani ja päädytte syystä tai toisesta siihen että ette koiraa haluakaan, niin ilmoittakaa asiasta! Syytä ei tarvitse kertoa, parempi ettei koira lähde ellei sen ottamisesta olla ihan varmoja, mutta minun ei tarvitsisi jäädä epätietoisuuteen siitä mietittekö vaan vai saanko luvata koiran jollekin muulle...

Caro